Vučić: Ako prodamo Telekom, biće i za stadion i za bolnice

Ako uspe privatizacija Telekoma i koncesija za aerodrom Nikola Tesla, Srbija će imati novca i za izgradnju stadiona i za renoviranje bolnica, kaže Vučić.

Premijer Aleksandar Vučić je, povodom dileme koja je u javnosti pokrenuta posle njegove najave da će Vlada Srbije pomoći izgradnju državnog stadiona, a da su bolnice širom zemlje u užasnom stanju, rekao da je najsrećniji kad se takve dileme i pitanja pokreću u javnosti jer to govori da je društvo sazrelo.

On je novinarima u Jagodini rekao da to u šta država ulaže novac i treba da bude ključno pitanje za javnost, ali je preneo svoj stav da svakako stadion ne bi stavio ispred bolnica. 

Prema njegovim rečima, od kraja 2015. i u 2016. godini, biće renovirane gotovo sve bolnice i škole u Srbiji, a s proleća kreće i izgradnja nove zgrade Kliničkog centra Srbije, za šta je potrebno 95 miliona evra. 

"U svim bolnicama počinje renoviranje, koje uključuje krečenje, rešavanje problema sa mokrim čvorovima. To su veliki poslovi, tražimo investitora za modernizaciju KCS, kako bi se zgrada Kliničkog centra izmestila i da bude mnogo savremenija nego što je danas", rekao je Vučić. 

Istovremeno, gotovo sve škole biće renovirane i snadbevene boljom opremom, rekao je Vučić. 

S druge strane, dodao je on, Nacionalni stadion je Srbiji potreban jer bez njega fudbalski klubovi neće moći da učestvuju u evropskim takmičenjima. 

"Oni su se pojavili sa cifrom od 250 miliona evra, a ja sam rekao da država može da da 150 miliona, i to u tri tranše, a da oni posle redovno izmiruju svoje dugove prema državi", rekao je Vučić. 

Prema njegovim rečima, svako ulaganje u kapitalne investicije je pozitivno trošenje novca, nasuprot bacanju u bunar, kakvo je u Srbiji postojalo poslednjih deset do 15 godina.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara