'Vučić da obelodani detalje dogovora sa Angelom Merkel o naseljavanju izbeglica u Srbiji'

U situaciji kada 60.000 radno sposobnih ljudi odlazi iz zemlje svake godine i kada radnici oduzimaju sebi život zbog nemaštine, režim je odlučio da omogući podsticaje za migrante kako bi oni ostali u Srbiji, ovde pokrenuli biznis ili preuzeli neko poljoprivredno gazdinstvo, izjavio je Nikola Jovanović portparol tima Vuka Jeremića.

"To je samo još jedan u nizu dokaza da ova vlast ne radi u interesu svog naroda, već po nalogu centara moći iz inostranstva koji vide Srbiju kao koloniju i prihvatni centar za migrante sa Bliskog istoka. Radi se o jasnom nastavku politike predavanja domaćih resursa i davanja nerazumnih koncesija strancima", naveo je Jovanović.

U saopštenju se navodi da građani Srbije, zemlje u kojoj je jedno vreme svaki deseti stanovnik bio izbeglica, saosećaju se sudbinama tih ljudi, ali imaju pravo da znaju šta se sa njima namerava. 

"Pozivamo režim da saopšti koliko se migranata nalazi u Srbiji trenutno i koliko njih se očekuje da će u narednom periodu još doći. Tražimo od režima da objasni zašto je prihvatio sistem kvota za migrante, kada ga ni Evropska unija nije prihvatila? Tražimo takođe da Aleksandar Vučić obelodani sadržaj dogovora sa Angelom Merkel o planovima za naseljavanje migranata u Srbiju," navodi Jovanović.

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara