Aleksandar Vučić FOTO: N1

Vučić: Danas je prosečna plata 424 evra, pretekli smo BiH i Bugarsku

Aleksandar Vučić FOTO: N1

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je, nakon obilaska radova na obnovi Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije, na pitanje novinara da li će izbora biti u martu, kao što to tvrde stranke koje planiraju da oforme opozicioni savez, odgovorio: „oni to znaju uvek kada su izbori“.

On je kazao da postoje laki i teški izbori, a za opoziciju su uvek laki, pošto su laki samo onima koji gube.

- „Morali smo pre vremena da idemo više puta na izbore, jer smo sprovodili najteže reforme, na koje sam ponosan - fiskalne konsolidacije, reformu kompletnog finansijskog sektora - što je moralo da bude sa vrha države sprovedeno. Ministri Krstić i Vujović obavljali su dobar posao, kao što sam uvren da će Mali obaviti dobar posao. To su bile pre svega uzašno teške mere, protiv kojih su bili svi. Ljudi su mislili da postoji ćup iz kojeg izlazi novac, a danas znaju da je potrebna zdrava ekonomija da možete da sve finansirate. Nisam želeo da tako teške mere i reforme provodimo a da narod ne pruži podršku“ - objasnio je Vučić.

Ukazao je da danas imamo izuzetno dobro stanje, da naša ekonomija napreduje ozbiljnom brzinom, da se smanjuje nezaposlenost, plate i penzije rastu.

"Prosečna plata 424 evra"

- „Danas je prosečna plata oko 424 evra. Ako poredite 2002. godinu, kada je prosečna plata u Hrvatskoj bila na oko 700 evra, a u Srbiji svega 146, smanjili smo razliku drastično. Uskoro će prosečna plata u Srbiji biti oko 465 evra. Mi razliku prema drugim zemljama u regionu smanjujemo ne samo proporcionalno već i u apsolutnim brojkama. Bugarsku smo pretekli, BiH, takođe, a Albanija i Makedonija su iza nas. Gledaćemo da stignemo i druge, a sledeći na redu su Rumunija i Mađarska, rekao je on.

 
 

 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Medved

    U Bugarskoj prosecna plata je vise od 500EU.