Vučić: Mladi ljudi, bavite se zanatom, biće veće plate

Predsednik Aleksandar Vučić pozvao je mlade ljude da se bave zanatom, jer će Srbija u budućnosti imati snage da gradi još više, ali nema radnu snagu.

"Hoću da podstaknem mlade da se bave zanatima, jer će Srbija u budućnosti imati snage da gradi još više. Nemamo dovoljno radnika. Domaćini su nam rekli da su angažovali sve majstore koje imamo iz Crne Trave, Vlasotinca. Trebaju nam radnici, zanatlije", rekao je on sinoć, nakon obilaska radova na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada.

To se mora učiniti, kako je objasnio, kroz dualno obrazovanje. 

"Moraće da imaju veće plate. Ne može kancelarija da ima tri ili četiri puta veće plate. Kada budemo mi to vrednovali na drugačiji način nećemo imati problema sa radnom snagom", rekao je Vučić. 

Pomenuo je i primer Švajcarske, gde, kako kaže, ne završavaju svi fakultete, a zanatlije imaju veće plate, jer je takva potražnja. 

"Danas se školujete ceo život. Naporan rad zahteva veću platu i veća primanja", poručio je Vučić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (3)

  • Goran

    Baviti se zanatom u Srbiji,znaci ziveti na ivici egzistencije ! Ja sam,posle 15 godina rada u stolariji,morao da napustim bransu i odem u inostranstvo.....ltwml

  • Dragan

    Pa da, i njegova deca se sigurno bave zanatom.

  • dema gog

    Tako je vučiću , oblasni kmetovima da Srbiji trebaju volovi za brazdu a ne neki tamo "knjiški moljci". Znanje je za elitu , a uz kramp se može i obogatiti.--- krampovi svih zemalja , ujedinite se !---- Ha-ha-ha-ha...

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.