Aleksandar Vučić FOTO: Kremlin

Vučić otvorio pogon kompanije Essex Europe u Zrenjaninu

Aleksandar Vučić FOTO: Kremlin
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorili su, u Zrenjaninu, pogon kompanije Essex Europe, u kojem će se proizvoditi emajlirana bakarna žica.

Reč je o prvom pogonu te kompanije u Srbiji, koji će, kako je najavljeno, zaposliti 160 radnika.

"Ovo je velika investicija i ovo je veliki dan za Zrenjanin. Izvoz iz ove kompanije će iznositi 150 miliona evra, plate će biti iznad proseka i to nam govori da je dolazak kompanije 'Eseks' veliki poduhvat za Zrenjanin, Vojvodinu i celu Srbiju", rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je istakao da će Pokrajinska vlada, zajedno sa Vladom Srbije i lokalnim samoupravama, nastaviti da investira u izgradnju i opremanje poslovnih zona kako bi se stvorili najbolji uslovi za dolazak stranih investitora.

Vučić je izjavio da je veoma srećan što u Zrenjaninu otvara fabriku koja će zaposliti 160 radnika.

"Vlada Srbije je pomogla ovu investiciju, jer želimo da zaposlimo Srbiju i da našoj deci pružimo sigurnu budućnost", rekao je Vučić, dodavši da ga posebno raduje činjenica što su mnoge korejske kompanije pokazale interesovanje za ulaganje u našoj zemlji.

Predsednik kompanije LS Corporation Kristofer Ku zahvalio je Vladi Srbije na podršci pri realizaciji investicije, podsetivši da je njena vrednost 30 miliona evra.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara