Vučić: Pre kraja godine plate do 500 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će pre kraja godine plate biti povećane do 500 evra.

"Pre kraja godine imaćemo značajno povećanje plata. Danas je plata između 420 i 425 evra. One će se približavati blizu 500 evra", kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

On je dodao da Srbija u prvom kvartalu ima 4,6 odsto rasta, u aprilu 4,3 odsto.

"Završili smo maj mesec sa 8,4 milijarde dinara suficita, a predvđjeno je bilo 37,6 milijardi deficita", kazao je Vučić.

Govoreći o Zakonu o privremenom umanjenju penzija, Vučić je kazao da "bez sumnje sledi ukidanje tog zakona".

"Rezultati u drugom i trećem kvartal će biti bolji. Biće ukinut Zakon o privremenom umanjenju penzija. Nema nikakve dileme, uskoro ide ukidanje", izjavio je on.

Predsednik Srbije je dodao da odluke o penzionerima donosi država, a ne neko drugi.

Komentarišući to što je danas godinu dana otkad je preuzeo dužnost predsednika Srbije, Vučić je kazao da "misli da su ostvareni rezultati dobri" i dodao da je Srbija dramaticno unapredila svoju sliku u svetu, što je ocenio kao veoma važno sa političkog aspekta, ali i ekonomskog.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Gogi

    Zašto ovakva saopštenja daje predsednik države a ne vlade? Zašto se kriši ustav i zašto se predsednik ne bavi svojim poslom?

  • Bogoljubcara

    Naravno da moze biti 500 evra.Rapidno poveca platu svim svoima a ima ih dovoljno i to se odrazi na prosek.Potvrdjuje se izreka JA PRSZAN KUPUS TI CISTO MESO, U PROSEKU SARMA.Bogoljub