Razgovori u toku FOTO: Flickr

Vučić sa Merkelovom o ubrzanju projekata Regionalne ekonomske zone i autoputa Niš - Priština

Razgovori u toku FOTO: Flickr

Vučić je rekao nemačkoj kancelarki da smatra da su Regionalna ekonomska zona i izgradnja auto puta Niš - Priština od velikog značaja za Zapadni Balkan.

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i zamolio je da svojim ugledom i autoritetom ubrza realizaciju projekata Regionalne ekonomske zone i autoputa Niš-Priština.

Vučić je, u telefonskom razgovoru, rekao nemačkoj kancelarki da smatra da su Regionalna ekonomska zona i izgradnja auto puta Niš - Priština od velikog značaja za Zapadni Balkan. 

On je posebno izdvojio Regionalnu ekonomsku zonu kao projekat od ključnog značaja za budućnost Srbije i celog regiona, jer bi na taj način privukli više investicija i ubrzali protok ljudi, robe, kapitala i usluga. 

Vučić i Merkel su razgovarali o regionalnoj saradnji uoči Samita o Zapadnom Balkanu u okviru Berlinskog procesa koji se održava u Londonu, kako bi, prema saopštenju, sagledali moguće rezultate skupa i njihovu primenu na region u cilju unapređenja saradnje u ovom delu Evrope. 

Predsednik Srbije se zahvalio nemačkoj kancelarki što je svojom inicijativom za pokretanje Berlinskog procesa značajno doprinela miru i stabilnosti Zapadnog Balkana. 

Vučić i Merkel razgovarali su i o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i saglasili se da je razgovor neophodan, kao i da je očuvanje mira i postizanje kompromisnog rešenja od ključnog značaja za obe strane. 

Predsednik Vučić i kancelarka Merkel razgovarali su i o migrantskoj krizi, kao i o merama koje je Srbija preduzimala i preduzima, kako bi nastavila svoju odgovornu politiku prema tom pitanju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara