Protesti FOTO: N1

Vučić se obraća u podne, Savez za Srbiju pozvao građane da dođu ispred Predsedništva

Protesti FOTO: N1
Savez za Srbiju (SzS) pozvao je građane da se okupe u 11.55 časova ispred zgrade Predsedništva, gde je za podne najavljeno obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Nakon što su se RTS i vlast ponovo oglušili o opravdane zahteve protesta '1 od 5 miliona', nakon što je ministar policije poslao policiju na goloruk narod i nakon što su ponovo besomučno lagali na Pinku i RTS-u o dešavanjima na protestu, pozivamo sve građane da se okupimo zajedno kod Predsedništva u nedelju u 5 do 12", navodi se u pozivu.

Policija opremljena za razbijanje demonstracija izbacila je u subotu učesnike protesta "1 od 5 miliona" iz zgrade RTS, u koju su, predvođeni Boškom Obradovićem ušli oko 19.30.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, akcija MUP-a je otpočela oko 21.30. Lider Dveri pozvao je građane, nešto iza 23h, da se okupe u nedelju u 12h ispred Predsedništva, za kad je najavljeno obraćanje predsednika Aleksandra Vučića. Građani su se nakon toga razišli.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je privedena jedna osoba zbog šutiranja policajca, organizatori protesta tvrde da je pojedine ljude policija tukla i legitimisala.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara