FOTO: N1

Vučić: Spreman sam da raspišem izbore kad god opozicija pomisli da se vreme tajkuna vratilo

FOTO: N1
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je svojim političkim oponentima da je spreman da raspiše izbore "kad god oni pomisle da se vreme tajkuna i bede vratilo", kao i da se političkim napadima iz Prištine pridružuju i "napadi iz regiona".

On je na otvaranju novoizgrađenog Hirurškog bloka Zdravstvenog centra u Vranju kazao da će građani tog mesta od ponedeljka moći da vide šta je u bolnici urađeno, što predstavlja poruku da u Vranju ima budućnosti i da oni mogu da dobiju usluge kao u ostalim gradskim centrima u Srbiji.

"Za razliku od nekih koji su sejali korov, danas Vranje ima fabriku YUMCO koji radi, i koja će zapošljavati u predstojećem periodu... Takođe, povećavamo plate da bi medicinski radnici ostali u Srbiji" kazao je Vučić.

Vučić je naveo da Srbija ima veliki demografski problem, da je Vranje u proteklih sedam godina izgubilo 3.000 stanovnika, zbog čega je najavio skori završetak radova na autoputu do Beograda, dovođenje još jedne fabrike u taj grad i dalje povećanje plata i penzija.

On je naveo da je država do sada izdvojila 500.000 evra za završetak rada na hirurškom bloku, kao i 2,2 miliona evra za njegovo opremanje, a da je Evropska unija u tu namenu uložila 2,65 miliona evra.

"Pregovaramo sa najvećim investitorom u poslednjih 30 godina"

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su počeli razgovori sa predstavnicima neimenovane kompanije, koja bi predstavljala naveću investiciju u proteklih 30 godina u Srbiji i čiji bi godišnji izvoz trebalo da bude oko četiri milijarde evra, odnosno oko 10 odsto BDP-a države. 

On je naveo da će rezultate pregovora znati u aprilu, da bi investicija bila "moćna i značajna" za celu Srbiju i da mu se čini da je Srbija, po uslovima koje nudi, "ispred evropske konkurencije (koja se bori za istog investitora)". 

Vučić je nakon otvaranja hirurškog bloka u Zdravstvenom centru u Vranju rekao da će svojim autoritetom nastaviti da se bori da medicinsko osoblje, pored trenutnog povećanja plata od deset i 12 odsto, sledeće godine ima još veće plate. 

"Želimo da (zdravstveni radnici) ostanu u Srbiji. Moraćemo za njih da se borimo na evropskom tržištu (rada), i verujem da ćemo naći prostor za drastičnije povećanje plata u predstojećem periodu", rekao je Vučić i dodao da je novi Hirurški blok još jedan simbol brige prema Srbima sa Kosova, koji se pored Kosovske Mitrovice i Gračanice tamo najčešće leče. 

On je naveo i da je Vranje demografski ugroženo, zbog čega je važno ulagati u jug Srbije. 

"Prosečna plata u Vranju je 42.139 dinara, za osam hiljada manja nego u proseku, a treba se setiti da je do pre samo nekoliko godina bila 34.000 i da je nezaposlenost u padu. Naš je cilj da pre konačnog i drastičnijeg povećavanja plata zdravstvenih radnika radimo i Vranjsku i Bujanovačku banju, da u grad dovedemo još jednu fabriku i proširimo postojeće, što bi rešilo sve probleme u Vranju", kazao je Vučić.

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • JA

    Niko, sem Vucica i njegovih podrepasa, ne pominje izbore. Razmislimo dobro da li su nam potrebni, i da li treba izlaziti na njih.