Predsednik Srbije FOTO: N1

Predsednik ističe da je novac od stranih investicija veći za 15,8 odsto

Vučić: Sve kreditne obaveze isplaćujemo u dan, imamo suficit i 1,16 milijardi evra invresticija

Predsednik Srbije FOTO: N1

U prvih pet meseci ove godine imamo 1,16 milijardi evra direktnih stranih investicija, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao da je to 15,8 odsto više od najuspešnije prošle godine i izrazio nadu da će se takav trend nastaviti i u narednom periodu, do kraja godine.

- Ni dana ne kasnimo sa podsticajima, sve kreditne obaveze isplaćujemo u dan i imamo suficit treću godinu za redom. To nikada u Srbiji nije bilo i nastavićemo tako samo ako budemo mogli da imamo više investicija - rekao je Vučić u obraćanju na ceremoniji polaganja kamena temeljca za nemačku kompaniju "Forverk" u Preljini kod Čačka.

Srbija je i prošle godine privukla najveći broj dirketnih stranih investicija, više od svih zemalja ukupno na Zapadnom Balkanu.

Predsednik je saopštio i da će pre kraja godine sigurno biti potpisan ugovor za izgradnju autoputa Čačak - Kraljevo - Trstenik - Ćićevac - Pojate.

- To znači da će Niš, Čačak i Kraljevo postati centar, središte i raskrsnice puteva i srpske železnice u budućnosti, a želimo da budu i središte industrije - rekao je Vučić.

 On kaže da će nastaviti da se bori za dolazak stranih investitora u svaki grad i svako selo u Srbiji. Vučić je, odgovarajući na pitanje da li će u Čačku doći jos neko strani investitor, rekao da se "bori za to i da nikada neće stati".

- Dok sam na ovoj funkciji boriću se za Srbiju, za svaki njen grad, za svako selo i svakog čoveka - rekao je Vučić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara