FOTO: Kremlin.ru

Vučić: U decembru otvaram veliku fabriku koja će da spasava čitavu Šumadiju

FOTO: Kremlin.ru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će početkom decembra otvoriti veliku fabriku u centralnoj Srbiji.

"Ja se sad radujem što ću 7. decembra da otvorim jedno čudo od fabrike. Radujem se kad pomislim da će čitavu Šumadiju da spasava", rekao je Vučić za TV Pink, ali nije naveo ko je investitor.

Dodao je da je mnogo srećan bio i proteklih dana kada je u Kraljevu otvorio fabriku nemačkog Leonija, a zatim i tursku investiciju.

Naveo je da je u dva navrata u Kraljevo dovodio nemačke investitore, ali da jedni nisu hteli da ulažu zbog zemljotresa, a drugi zbog poplava.

"A onda smo uspeli, doveli dve fabrike, sad je borba hoćemo li imati dovoljno radnika", rekao je Vučić.

Kazao je da su srpske javne finansije uređene i istakao da će svi penzioneri imati veće penzije nego ranije.

"Kada sam bio u Rusiji, tokom ručka Putin me pitao - samo mi reci, kako si uspeo", kazao je navodeći da je penzijska reforma veliki ispit za Rusiju gde je starosna granica za odlazak u penziju 55 do 58 godina i da je jedini način da Rusija opstane da se pomeri starosna granica.

Vučić je kazao da su brojne države suočene sa istim problemima i da Nemačka sada produžava radni vek na 67 godina jer se ljudski vek produžava.

"I ja sam mu rekao da smo to uradili, neko bi rekao za 10 dana, ali nije, to su najteže mere jer je teško ljudima da razumeju, išli smo i na smenjenje plata i penzija i na reformu radnog zakonodavstva i dalo je odlične rezultate. I ne samo da smo vratili nego će svi imati značajno veće plate i penzije", kazao je Vučić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara