Ilustracija FOTO: Shutterstock

U izgradnju će biti uloženo oko 250 miliona evra

Vučić: U septembru 2019. početak izgradnje nacionalnog stadiona

Ilustracija FOTO: Shutterstock

Ugovor za izgradnju Moravskog koridora, odnosno autoputa Čačak, Kraljevo - Trstenik - Ćićevac - Pojate, biće potpisan pre kraja godine, najavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je u izjavi novinarima rekao da se razgovara sa više ponuđača i da je pitanje da li da se ide bržom ili sporijom procedurom.

- Ako budemo imali nekog sa čijom smo cenom zadovoljni, iz zemalja sa kojima imamo međudržavni sporazum, možemo tako da radimo. Ako ne, onda ćemo imati tender, pa će to trajati nešto duže - pojasnio je predsednik.

Istakao je da je u tehničkom smislu, najveći deo posla završen pa očekuje da ugovor bude potpisan pre kraja godine, a da već sledeće godine počne izgradnja tog autoputa.

Istovremeno, ukoliko sve bude u redu, za septembar naredne godine najavio je i početak izgradnje Nacionalnog stadiona, u koji će, kako je rekao, biti uloženo oko 250 miliona evra.

- Kada počnemo, brzo ćemo da ga izgradimo i biće to jedan od najlepših evropskih stadiona, pa će naša reprezentacija imati sve uslove za igru i treninge, gledaoci za uživanje - rekao je Vučić.

Dodao je da će, po izgradnji, na tom stadionu moći da se organizuju ne samo utakmice Lige Evrope i kvalifikacija, već i mečevi Lige šampiona i najvažnija evropska i svetska takmičenja.

- U međuvremenu, mislimo da uložimo novac i u Niš i Novi Sad, Zvezdin i Partizanov stadion, mada sa svima njima imamo problem što nemaju projekat, iako mi novac imamo. Ne može država baš sve da radi - rekao je Vučić i dodao da je suficit samo u julu 26 milijarde dinara.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara