XII ECPD konferencija Budućnost sveta između globalizacije i regionalizacije 28. i 29. oktobra u Beogradu

U Beogradu će 28. i 29. oktobra biti održana 12. Međunarodna konferencija Evropskog centra za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih Nacija, na temu "Budućnost sveta između globalizacije i regionalizacije".

Konferencija će biti održana u prostorijama Skupštine grada Beograda.

Pojava novog hladnog rata, zaoštravanja odnosa između Ruske Federacije i SAD, teškoće sa kojima se suočava Evropska Unija, migrantska kriza i nepovoljan razvoj događaja na Balkanu biće neke od nosećih tema Konferencije. 

O dramatičnim globalnim i regionalnim promenama i njihovom uticaju na Balkan, kao i o uticaju globalizacije na svetski mir i razvoj diskutovaće ugledni naučnici, političari, diplomate i verski velikodostojnici iz Evrope, SAD, Japana, Kine, Indije, Australije itd.

I ova, kao i prethodnih 11 ECPD konferencija održanih u Beogradu, Miločeru i na Brionima, akcenat stavlja na nacionalno-međuetničko pomirenje, versku toleranciju i ljudsku bezbednost na Balkanu.

Konferencijom će predsedavati Nj.E Federico Mayor, Predsednik Saveta ECPD i dugogodišnji generalni direktor UNESKO,  i Nj.E. profesor doktor Erhard Busek, raniji Vice Kancelar Austrije i glavni koordinator Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope. 

Učesnicima će se obratiti i Nj.E. Sir James Mancham, predsednik Globalnog svetskog Saveta za mir, inače osnivač i prvi predsednik Republike Sejšeli, profesor doktor Johan Galtung, osnivač i dugogodišnji Predsednik međunarodnog Instituta za mirovna istraživanja sa sedištem u Oslu, i drugi.

Akademik profesor doktor Negoslav P. Ostojić, izvršni direktor ECPD ističe da je cilj i obaveza ECPD Univerziteta za mir UN, kao međunarodne organizacije, da u kapacitetu institucije naučnoistraživačkog i obrazovnog karaktera pomogne u sagledavanju brojnih izazova pred regionom i svetom i da u kontinuitetu daje svoj doprinos rešavanju regionalnih i globalnih problema.Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.