Zaštitnik preduzetnika protiv zatvaranja: Još nije sanirana šteta koju je pandemija nanela

Pixabay

Udruženje Zaštitnik preduzetnika i privrednika je poručilo da do danas nije sanirana šteta koja je nanata određenim delatnostima koje su bile pogođene merama ograničenja zbog pandemije koronavirusa, iako za tu namenu postoji uredba koja nije sprovedena. 

Uoči današnje sednice Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa, Udruženje je navelo da je Krzni štab "izgubio kredibilitet da donosi bilo kakve odluke o merama ograničenja i da ga treba raspustiti iz razloga što su prethodne odluke bile nelogične i donose ih oni koji ih sami ne poštuju". 

Sednica Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa zakazana je za danas za 11 časova.

Zaštitnik preduzetnika i privrednika navodi da je novac koji je bio namenjen određenim delatnostima za saniranje štete od koronavirusa, "bez obrazloženja preusmeren u druge svrhe, pre neki dan i MUP-u".

"Podsećamo da smo imali mere kojima su se zatvarali mali privrednici  kod kojih nema gužvi, a rad je bio dozvoljen lancima u vlasništvu stranog kapitala kod kojih ima gužvi. Ugostiteljski objekti bez političkih veza su bili 'na udaru' mera iako je svima bilo jasno da je problem gradski prevoz i fabrike stranih 'investitora', a ne ugostiteljski objekti", dodaje se u saopštenju.

Na današnjoj sednici bi trebalo da se razmotri epidemiološka situacija, rezultati dosadašnjih mera i, kako je ranije najavila premijerka Ana Brnabić, potencijalno uvođenje dodatnih mera.

Mediji navode da se u te potencijalne nove mere ubraja i uvođenje takozvanih "kovid propusnica", odnosno posebnih sertifikata o vakcinaciji ili preležanom COVID-19 za ulazak u određene zatvorene prostore, popuzt ugostiteljskih objekata. 


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.