Montenegro erlajns FOTO: Wikimedia

Zašto letovi iz Crne Gore do Beograda nisu jeftiniji?

Montenegro erlajns FOTO: Wikimedia

Najava širenja poslovanja Rajanera iz Beograda, aktuelizovala je temu cena karata nacionalnih avio-prevoznika na Balkanu.

Uprkos sve većem broju lou kostera i linija iz Podgorice prema evorpskim metropolama, jeftini letovi do Beograda i glavnih gradova zemalja u okruženju ostaje samo pusti san, pišu crnogorski mediji.

Sagovornici portala Investitor kažu da će tako biti sve dok su Montenegro erlajnz i Er Srbija u državnim rukama. 

Naime, decenijama je već avio-linija Podgorica – Beograd ekskluzivno „vlasništvo“ dve državne kompanije a i cene se drže na visokom nivou. Sa prosečnom cenom od oko 150 evra, danas će vas skuplje koštati let do srpske prestonice nego do Brisela, Minhena ili Londona, piše taj portal. 

Taj „ekskluzivitet“ plaćaju putnici, jer resorno ministarstvo i Vlada u pregovorima sa jeftinim avio-prevoznicima ne dozvoljava ni započinjanje priče o linijama koje već održava nacionalni avio-prevoznik Montenegro erlajns. Iako te linije stvaraju velike gubitke za kompaniju (koje uglavnom država preuzima odobravanjem kredita ili državnih garancija), u Vladi održavaju kompaniju, nadajući se da će je u dogledno vreme preuzeti neki veći, moćniji avio-prevoznik. 

Sagovornik portala Investitor iz Ministarstva saobraćaja kazao je da ne bi trebalo imati nade da će se, pre prodaje, menjati odnos Vlade prema destinacijama koje održava Montenegro erlajns.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara