FOTO: Pixabay

Za prvorođene bebe u Beogradu po 150.000 i 300.000 dinara

FOTO: Pixabay
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević jutros su obišli prvorođene bebe u 2019. godini u GAK „Višegradska" i GAK „Narodni front" i njihovim majkama uručili novčane vaučere.

Radojičić je rekao da je Beogradu lepo počela Nova godina jer je u ova dva porodilišta rođeno ukupno 14 beba.

"S obzirom na to da su dve devojčice rođene istovremeno u dve klinike, dobile su po 150.000 dinara, dečak 300.000 dinara, a novac za ovu namenu obezbedio je sponzor firma „Sequester Employment”. Grad Beograd će, kao što je i prethodnih godina, brinuti o novim bebama" – istakao je Radojičić.

On je podsetio da u Beogradu svaka majka za prvorođeno dete dobija 10.000 dinara, isti iznos dobija porodilja za svako rođeno dete, socijalno ugrožene porodice dobijaju po 25.000 dinara, treće dete dobija 30.000, a od ove godine opredeljeno je 50.000 dinara za rođenje blizanaca.

"Grad koji želi da ima budućnost mora da brine o natalitetu, a Beograd je grad koji želi da ima budućnost i nastaviće da vodi računa o demografskoj politici" – poručio je gradonačelnik i dodao da se Beogradu godišnje rodi oko 20.000 beba, te da je cilj da taj broj bude veći.

Dežurni doktor u GAK „Narodni front” Predrag Tajfl je rekao da je u 2018. godini u toj klinici bilo 7.404 porođaja, a u ovoj godini, od ponoći do jutra bilo je sedam porođaja i sve bebe i majke su dobro.

U porodilištu u Višegradskoj prvorođene bebe su Iskra i Stefan, a u Narodnom frontu Nikolina.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.