Za sutra zakazano iseljenje porodice Vuksanović

Foto: Krov nad glavom

U četvrtak, 23. juna, u osam časova ujutru, zakazano je iseljenje porodice Vuksanović, od strane izvršiteljke Mirjane Dimitrijević, saopštila je organizacija Krov nad glavom. Izvršenje je najavljeno iako je dokazano da predmet izvršenja ne postoji, i uprkos dokaza iznetih na poslednjem ročištu postupka koji se vodi oko vlasništva nad novoizgrađenim objektom. Adresa doma porodice Vuksanović je Prilepska 7, u blizini Partizanovog fudbalskog stadiona u Beogradu. 

Kako se navodi, "čak su i poverioci izjavili da je u pitanju novi objekat i da su oni bili vlasnici mnogo manjeg koji sada ne postoji na toj adresi".

Zapisnik sa tog ročišta je poslat kao dodatni dokaz izvršiteljki za zahtevom da zaključi izvršenje, a isti dokument je poslat i policiji, Komori izvršitelja i Ministarstvu pravde, međutim, niko nije reagovao. 

Kako se podseća, protiv izvršiteljke Mirjane Dimitrijević su pokrenuta dva krivična postupka od strane Tužilaštva u dva druga predmeta u kojima je radila i ona mora biti udaljena sa dužnosti. 

"Krov nad glavom": Sud pet meseci ne rešava slučaj Dobrile Petrović
Krov nad glavom: Policija asistira izvršiteljki protiv koje je pokrenut postupak

Dokazi da je Apelaciono javno tužilaštvo izdalo obavezno uputstvo o pokretanju krivičnog gonjenja u jednom predmetu, kao i da je saslušava kao osumnjičenu za falsifikovanje službene isprave u drugom predmetu, takođe su dostavljeni policiji, Ministarstvu pravde i Komori izvršitelja.

Međutim, kako se dodaje, ni tu niko ne reaguje.

Suđenje oko novog objekta je u toku i određeno je veštačenje od strane suda.

Organizacija Krov nad glavom poziva medije da dođu u četvrtak u Prilepsku ulicu i pre osam časova, a pozvali su i građane da se solidarišu sa porodicom Vuksanović.

IZVRŠITELJKA PREUZELA ULOGU SUDIJE, SAMA ODLUČIVALA O PRIGOVORIMA NA SVOJ RAD
"Krov nad glavom": Sutra iseljenje Vuksanovića, presuda neizvršiva

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.