Za tri dana 1000 paušalaca zamrzlo radnje

Pexels

U protekla tri dana 937 preduzetnika tražilo je da zamrzne status, kako ne bi morali da plaćaju obaveze, pišu Novosti.

Preduzetnici koji rade sami za svoju platu, poput frizera, kozmetičara, krojača, taksista, počeli su privremeno da zatvaraju radnje. 

Tokom epidemije frizeri i kozmetičari nemaju gotovo nikakve prihode, pošto im je posebnim odlukama u pojedinim gradovima već zabranjen rad. 

Novosti navode da se očekuje se da će narednih dana taj broj biti znatno veći.

Kako objašnjavaju u Agenciji za privredne registre (APR), oni imaju mogućnost da na određeno ili neodređeno vreme prekinu obavljanje delatnosti, odnosno da "zamrznu" poslovanje. 

U ovoj agenciji su im preporučili da ne dolaze u Brankovu ulicu da bi na šalteru predali dokumentaciju, već da papire šalju poštom. Osim obrazaca za prekid rada potrebno je da uplate i naknadu od 750 dinara.

Iako se naknada može platiti elektronski, prijava se može poslati samo putem poštanskih operatora, navode u APR-u.

Tekst je ispravljen u utorak, 24. marta, u 14:42 časova, pojašnjenjem u poslednjoj rečenici, obzirom da u prethodnoj verziji teksta nije bilo jasno da se dokumentacija šalje isključivo običnom poštom.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • gale

    ali zasto mora da se uplati taksa, koja je ovo sramota dno dno dna, samo da se uzme novac od ljudi, pa zar nije to moglo da bude bez te takse, ovako nek ih je sramota, sramota, sede kuci ali im kaplje novac na racun, dno