Protest FOTO:N1

Zaduženi u švajcarcima blokirali Nemanjinu, sastanak u Kasacionom sudu

Protest FOTO:N1
Građani koji imaju kredite u švajcarskim francima protestuju ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda (VKS), a Nemanjina ulica je u potpunosti blokirana. Predstavnici Udruženja CHF trenutno razgovaraju s predsednikom suda.

Osnovni zahtev građana zaduženih u "švajcarcima" je da dobiju konačan stav VKS u vezi s kreditima koji su indeksirani u švajcarskim francima, jer je, kako kažu, Srbija ostala jedina od 14 zemalja u kojoj se sporni krediti i dalje tretiraju kao dozvoljeni.

Dva člana Udruženja CHF ušla su u zgradu da razgovaraju s predsednikom Vrhovnog kasacionog suda.

Prethodno je Marko Vasić iz Udruženja CHF kazao za N1 da im je šef obezbeđenja rekao da moraju da predaju pisani zahtev sudu i da će najverovatnije sutra razgovarati s predsednikom suda.

Međutim, oni su, ipak, danas uspeli da dogovore sastanak i da razgovaraju s predsednikom suda.

Vasić je ranije rekao da su neki građani počeli štrajk glađu "onog trenutka kad nisu primljeni na razgovor".

U Nemanjinoj ulici blokiran je saobraćaj.

Nezadovoljni građani takođe traže i da nadležni što pre reše njihov slučaj, jer, kako navode, posle tri godine agonije, neće izaći iz dužničke krize.

Građani, kojih, prema podacima policije, ima oko 300, protest su održali i ispred Ministarstva finansija, zbog sumnje da banke ne plaćaju poreze na sve usluge koje vrše.

Kako je za N1 rekla Sanja Vujanović iz Udruženja CHF Srbija, ako se slučaj ne reši i domaći sudovi ih zadržavaju da ne mogu da se obrate sudu u Strazburu, "ostaće zarobljeni ovde i narednih 20 godina".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara