Švajcarski franak nestabilna valuta Foto:Pixabay

Zaduženi u 'švajcarcima' najavili protest i štrajk glađu

Švajcarski franak nestabilna valuta Foto:Pixabay
Udruženje za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF Srbija najavljuje protest i štrajk glađu korisnika kredita indeksiranih u švajcarskim francima.

U udruženju kažu da vremena za čekanje više nema i da će se u sredu 6. juna U 12 časova okupiti u Bulevaru kralja Aleksandra ispred Ustavnog suda, a da će protestnu šetnju završiti ipred Vrhovnog kasacionog suda u Nemanjinoj odakle se neće pomeriti do dobijanja mišljenja tog suda o spornim kreditima.

Advokat Jelena Pavlović poručila je da su ovog puta rešili da idu do kraja.

"Vrhovni kasacioni sud više nema pravo da ignoriše ovu temu. Nekako smo preživeli to ignorisanje od strane drugih institucija, nekako smo preživeli ignorisanje od strane centralne banke. Vrhovni sud je ostao poslednje mesto i mi insistiramo da se to desi, posebno zato što su se svi vrhovni sudovi u okruženju o tome izjasnili", podsetila je ona.

Nekolicina štrajkača odlučila se na najradikalniju meru jer, kažu, posle tri godine agonije ne vide izlaz iz dužničke krize, u situaciji kada su im ugrožena osnovna, Ustavom zagarantovana, ljudska prava.

"Vreme je kucnulo da se na oltar istine, pravde, zakona, Vrhovnog kasacionog suda stavi i sopstveni život. Nema se kud dalje", poručio je Ivica Stojanović iz Udruženja CHF Srbija.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara