Protest FOTO: N1

Zaduženi u švajcarskim francima štrajkuju glađu

Protest FOTO: N1
Građani zaduženi u švajcarskim francima, koji od juče protestuju ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda, počeli su štrajk glađu.

Ivana Rondović iz Udruženja građana zaduženih u švajcarskim francima CHF Srbija izjavila je da nisu želeli takvu vrstu radikalizacije protesta, ali da su bili prinuđeni da se odluče za radikalniji potez.

"Odavde se nećemo razići. Ukoliko ne uradimo nešto radikalnije očigledno nećemo ni doći do pravnog stava koji očajnički čekamo već četiri godine, tako da smo odlučili svi mi koji smo ispred Vrhovnog kasacionog suda da stupimo u štrajk glađu", rekla je Rondović za N1.

Dodala je da im se od juče niko od nadležnih nije obratio i navela da su spremni da ispred Vrhovnog kasacionog suda štrajkuju glađu "do kraja".

Predstavnici udruženja CHF Srbija su juče Vladi Srbije predali zahteve za donošenje zakona o dinarizaciji svih kredita i zakona o zabrani prinudne prodaje jedine nekretnine, uz predlog tekstova tih zakona.

Advokat Jelena Pavlović rekla je juče da će protest trajati bez prekida i razilaženja sve dok Vrhovni kasacioni sud ne donese jasan pravni stav o spornim kreditima, kao što je to učinio po pitanju troškova obrade kredita.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Milutin

    Ne mogu da verujem da vlast moze da ide do te mere protiv svojih gradjana ovo u istoriji nije zabelezen, ali je jasno da ko je doveo strane banke u Srbiji uzeo dobar novac, a sada uzima dobar novac da se ne donese zakon o chf koji su donele sve zemlje u okruzenju.