FOTO:N1

Zakoni o građevinarstvu i saobraćaju na dnevnom redu Skupštine

FOTO:N1

Skupština Srbije počela je drugu sednicu drugog redovnog zasedanja na čijem dnevnom redu je deset tačaka, a među kojima su zakoni iz oblasti građevinarstva i saobraćaja.

Poslanici početak sednice koriste da postave poslanička pitanja, što je predviđeno svakog utorka i četvrtka, a nakon toga će krenuti u utvrđivanje dnevnog reda.

Poslanici su podneli oko 200 predloga za dopunu dnevnog reda.

Opoziija traži da se dnevni red dopuni predlogom zakona o dopuni Zakona o izboru narodnih poslanika.

Među predlozima poslanika opozicije za dopunu dnevnog reda nalazi se i predlog za obrazovanje Anketnog odbora Narodne skupštine radi utvrđivanja okolnosti u vezi sa dešavanjima tokom sprovođenja beogradskih izbora, kao predlog za formiranje Anketnog odbora za utvrđivanje okolnosti u vezi sa rušenjem objekata u Savamali.

I poslanici vladajuće koalicije imaju svoje predloge za dopunu dnevnog reda, a među njima je i predlog narodnog poslanika Marjana Rističevića za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica u vezi s posetama određenih ekstremističkih organizacija i pojedinaca Narodnoj skupštini.

Poslanici vladajuće koalicije predložili su i da se formira Anketni odbor za utvrđivanje okolnosti u vezi sa aferama s kojima je, kako kažu, povezan bivši predsednik Smederevske Palanke Radoslav Milojičić.

Na dnevnom redu su Zakon o građevinskim proizvodima, izmene i dopune Zakona i planiranju i izgradnju, izmene i dopune Zakona o ozakonjenju, ali i više zakona iz oblasti saobraćaja - izmene i dopune Zakona o vazdušnom saobraćaju, izmene i dopune Zakona o transportu opasne robe, izmene i dopune Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara