Zaposleni u Apoteci Novi Sad protestovali zbog teškog položaja

Predstavnici Apoteke Novi Sad protestovali su danas u centru grada zbog teškog položaja zaposlenih i finansijskih problema koji dovode u pitanje budućnost te zdravstvene ustanove čiji je osnivač grad.

Radnici Apoteke su i sa drugog protesta ukazali na dugogodišnje loše stanje u toj instituciji, kao i na dugove koji su dostigli višemilionske iznose.

Apoteka Novi Sad ima dug od 233 miliona dinara, zbog kojeg joj preti blokada računa, a zaposleni su upozorili da već mesecima nema lekova za pacijente.

"Grad Novi Sad kao osnivač Apoteke Novi Sad godinama unazad upozoravan je na teškoće u poslovanju, a uprkos tome, zbog nagomilanog duga dovedeno je u pitanje očuvanje  zdravlja sugrađana", poručili su učesnici protesta.

Nezadovoljne radnike primio je član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat, koji ih je obavestio da će Grad "učiniti sve kako bi se omogućilo normalno funkcionisanje".

Horvat je kazao da će konkretnije mere moći da budu preduzete pošto se oformi novo Gradsko veće, a što se očekuje 1. jula

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara