Zaposleni u RTK organizuju peticiju za podršku opstanka njihove medijske kuće

Zaposleni u Radio-televiziji Kragujevac d.o.o, gde je u januaru raskinuta privatizacija, organizovaće od 6. do 12. marta potpisivanje peticije za podršku opstanku ove regionalne medijske kuće.

Glavni poverenik sindikata "Nezavisnost" Goran Antonijević rekao je agenciji Beta da se zaposleni peticijom obraćaju Gradu Kragujevcu, Ministarstvu privrede i Ministarstvu kulture i informisanja sa zahtevom da hitno obezbede rešenje za RTK koje će da omogući opstanak ove medijske kuće, kao i slobodno, pravovremeno i istinito informisanje građana Kragujevca i Šumadije.

Građani mogu da potpisiju peticiju od ponedeljka 6. marta, od 10 do 16 časova, na tri punkta: kod Balkana, u Pešačkoj zoni u centru grada, u naselju Aerodrom kod pijace, kao i u prostorijama Televizije Kragujevac u Tržno-poslovnom centru Radnički.

Ministarstvo privrede je u januaru raskinulo privatizaciju RTK, povuklo garancije od 150. 000 evra od bivšeg vlasnika Radoice Milosavljevića, a kapital preduzeća je prešao u potpuno vlasništvo države.

Ovoj medijskoj kući su zbog dugovanja oduzete i dozvole za emitovanje programa.

Javni poziv za novu privatizaciju Radio-televizije Kragujevac d.o.o objavljen je 24. februara 2017.godine, a 27. mart 2017. je rok za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učešće u postupku privatizacije RTK.

U Radio-televiziji Kragujevac agenciji Beta rečeno je da je u nadležnim ministarstvima odbijen predlog gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića da Grad privremeno preuzme upravljanje i deo vlasništva nad RTK u cilju sanacije stanja i bolje pripreme ove medijske kuće za novu privatizaciju do kraja 2017.godine.

U ovoj medijskoj kući ima najava da će Ministarstvo privrede postaviti, najverovatnije naredne sedmice, privremenog zastupnika državnog kapitala.

U sindikatu navode da zaposleni očekuju ponudu socijalnog programa, traže isplatu zarada i svih drugih dugovanja od juna 2016.godine kao i rešenje za opstanak Radio- televizije Kragujevac.

U RTK je 60 zaposlenih koji nisu primili devet plata, neplaćeni su im doprinosi i neoverene zdravstvene knjižice.

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara