FOTO: N1

Zastava oružje ulaže pet miliona evra u izgradnju nove hale

FOTO: N1

Fabrika "Zastava oružje" investiraće u izgradnju nove hale od 4.000 kvadrata i grejanje fabrike od 4,5 do 5 miliona evra iz sopstvenog poslovanja.

To je rekao direktor fabrike Milojko Brzaković.

"Strateški nam je sada najbitnije da izgradimo novu halu, projekti i tenderi su završeni. Očekujemo početak gradnje za mesec dana", rekao je Brzaković. 

On je dodao da je fabrika "Zastava oružje" sada "prebukirana" pošto je preko 40 odsto kapaciteta fabrike porušeno tokom bombardovanja 1999. godine. Prema rečima Brzakovića fabrika "Zastava oružje" će plan poslovanja za 2018. godinu, koji iznosi 57 miliona dolara, završiti sa realizacijom od preko 95 odsto 

Plan za 2019. godinu je oko 80 miliona dolara. Imamo ugovorene poslove skoro za celu narednu godinu", kazao je Brzaković. 

On je najavio da je pred fabrikom "promišljena budućnost" odnosno ulaganje u modernizaciju tehničko-tehnoloških uslova, povećanje produktivnosti, bolje uslove rada, kao i zapošljavanje novih stotinak radnika do kraja ove godine. Brzaković je naveo je u protekle četiri godine uloženo 15 miliona evra u fabriku "Zastava oružje" kao i kupovinu "Zastava kovačnica" iz stečaja, i da je uposleno više od 650 radnika. 

U muzeju "Stara livnica" je svečano obeleženo 165. godina postojanja fabrike "Zastava oružje" i 160. godišnjica "Zastava kovačnica".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara