Kraljevska vinarija Oplenac FOTO: Nataša Stojanović

Završna konferencija projekta Impuls Wine u sredu u Skupštini grada Beograda

Kraljevska vinarija Oplenac FOTO: Nataša Stojanović
Završna konferenciju projekta Jačanje konkurentnosti proizvođača vina iz Šumadije – IMPULS WINE, finansiranog od strane Vlade Švajcarske kroz Program podrške ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbij, održaće se  u Skupštini grada Beograda 27. marta.

Na završnoj konferenciji će rezultate ovog projekta koji se u poslednjih 18 meseci realizuje na teritoriji Šumadije predstaviti: vođa PRRR projektnog tima, direktor Agencije za regionalni ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja Nenad Popović, predsednik Udruženja vinara Šumadije Veselin Despotović, Branko Budimir, pomoćnik ministra u Ministarstvu za evropske integracije, Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Saša Miler, šef odeljenja za upravu, Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Na temu Razvoj i brendiranje sektora na bazi autohtonih sorti izlagaće Prof. dr Nebojša Marković, professor na Katedri za voćarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, Univerziteta u Beogradu.

O temi Vinski sektor kao turistički potencijal govoriće Prof. dr Sanja Pavlović, professor na Katedri za
turizmologiju Geografskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja sa partnerima Gradom Kragujevcom, Opštinom Topola, Udruženjem proizvođača vina sa oznakom geografskog porekla Šumadije i Centrom vinske kulture – Wine Q implementira projekat Jačanje konkurentnosti proizvođača vina iz Šumadije –
IMPULS Wine.
Projekat je finansijski podržan od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), kroz Program podrške ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji (PRRR), koji sprovodi konzorcijum partnera NIRAS Poljska, Ruralni forum Poljske i Partner Solutions.
Opšti cilj projekta jeste doprinos razvoju teritorijalnog identiteta šumadijskog regiona kroz obezbeđivanje podrške sektoru vinske proizvodnje.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara