Završavaju se pripreme za postavljanje stubova žičare na Zlatiboru

Na Zlatiboru se obavljaju završne pripreme za postavljanje stubova žičare  s kabinama Gold gondole, čime je počela četvrta faza radova na tom objektu u koji je opština Čajetina uložila 13 miliona evra.  

Radove izvodi kompanija Amiga iz Kraljeva, uz nadzor stručnjaka francuske kompanije Pomagalski.

U toku je postavljanje "ankera", betonirani su temelji stubova i kada se beton osuši, u narednih 10 do 15 dana biće montirani stubovi, koji su već kod medjustanice na Ribničkom jezeru.

Time su, kako je saopštilo javno preduzeće Gold gondola Zlatibor, demantovane spekulacije da je  zastarela oprema za tu panoramsku žičaru dugačku devet kilometara, a da kompanija Pomagalski ne radi kako treba i da će da bankrotira.

"Oprema je nova, uskladištena je po najvišim standardima. Firma 'Pomagalski' učestvuje u svim poslovima u vezi sa zlatiborskom gondolom. Oni imaju razumevanje za sve probleme koji su nastali zbog kašnjenja pri dobijanju dozvola, i zajedno s Opštinom Čajetina gube svoj novac jer gondola nije stavljena u funkciju, a mi moramo da se pravdamo za nešto što ne postoji", rekla je direktorka "Gold Gondole Zlatibor" Bojana Božanić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.