Zbog apela "Ujedinjeni protiv kovida" smenjeni načelnici VMA?

Foto: Printscreen

Bez funkcije su ostali načelnik Instituta za medicinska istraživanja Danilo Vojvodić, načelnik Klinike za urgentnu internu medicinu Slobodan Obradović i načelnica Klinike za kožne i polne bolesti Lidija Kandolf Sekulović, javlja N1 pozivajući se na izvore bliske njima.

Zvanična potvrda ove informacije nije stigla, a prema izvorima N1, u poslednjih nekoliko dana smenjeno je ukupno sedam načelnika Vojno-medicinske akademije.

Kako se navodi, ono što je zajedničko svim smenjenim načelnicima je njihova podrška otvorenom pismu koje su Vladi Republike Srbije i ostalim nadležnim institucijama uputili lekari okupljeni u grupi "Ujedinjeni protiv kovida".

Grupa od 350 lekara u proglasu objavljenom 21. jula oštro se ogradila od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv COVID-19 i zatražila njegovu smenu, navodeći da se Srbija našla u "javno-zdravstvenoj katastrofi".

Inače, početkom septembra, inicijativa "Ujedinjeni protiv kovida" prerasla je u udruženje građana, a broj lekara koji su svojim potpisima podržali otvoreno pismo povećao se na skoro tri hiljade.

NEFORMALNA GRUPA OD PREKO 300 LEKARA TRAŽI ODGOVORNOST
UDVOSTRUČIO SE BROJ POTPISNIKA INICIJATIVE UJEDINJENI PROTIV KOVIDA

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Zbogom

    Bili i ostali klasične NACIKOMUNJARE!

  • Funny

    Opet su na snazi komunističke metode obračunavanja sa neistomišljenicima. Bravo, stigosmo opet u kameno doba! Samo još da oživimo Goli Otok, i onda rešismo sve probleme,.