Foto: Hotel Palisad

"Zlatni zvuci" na Zlatiboru - koncerti klasične muzike

Foto: Hotel Palisad
Tokom tri dana, od 22. do 24. avgusta 2019. godine sa početkom u 20 h, svi zainteresovani građani i posetioci Zlatibora imaće priliku da potpuno besplatno uživaju u zlatnim zvucima i fantastičnom izvođenju kompozicija Šuberta, Štrausa, Mocarta, Bizea, Dvoržaka, Ramoa, Belinija, Verdija, ali i savremenih srpskih kompozitora.

Na ideju da organizuje jedan ovakav, pomalo nesvakidašnji događaj za Zlatibor, došao je Dušan Aksentijević, mladi pijanista i profesor klavira u Muzičkoj školi "Vojislav-Lale Stefanović" u Užicu. 

Dusan%20Aksentijevic
FOTO: Dušan Aksentijević 

„Ideja nam je da novim kulturnim sadržajem, klasičnu muziku približimo građanima i turistima Zlatibora i predstavimo im jedan možda neuobičajni muzički sadržaj za ovaj region na nov i pristupačan način. Cilj nam je da stvorimo novo kulturno jezgro koje će okupiti umetnike, građane i turiste, promovišući kulturu i umetnost. Ove godine manifestaciju „Zlatni zvuci", organizujemo po prvi put, ali se nadamo da će ona da postane tradicija i bude prepoznatljiva na kulturnoj sceni u zemlji i inostranstvu," kaže Aksentijević.

Zainteresovana publika i posetioci Zlatibora, koji žele da uživaju u izvođenju klasične muzike mladih, ali već regionalno poznatih i nagrađivanih umetnika, mogu to učiniti od 22 do 24. avgusta 2019. godine u holu hotela "Palisad”. 

U četvrtak, 22. avgusta nastupa mladi pijanista Dušan Aksentijević sa delima Šuberta i Betovena. 

U petak, 23. avgusta nastupaju Jelena Stanojević Kačavenda, sopran, Predrag Kačavenda, bariton i korepetitor Žarko Golubović. Izvodiće dela Ramoa, Belinija, Šumana, Dvoržaka, Mocarta, Bizea, Verdija I Štrausa. 

U subotu, 25. avgusta nastupa kvartet "Kamerna banda” sa delima savremenih srpskih kompozitora.

Seriju koncerata „Zlatni zvuci", podržali su Opština Čajetina i Muzička škola "Vojislav-Lale Stefanović", kao i hotel „Palisad", OT i Pulsar. Umetnički direktor ovog događaja je prof. Boris Kraljević, pijanista i umetnički direktor Međunarodnog festivala Dani muzike u Herceg Novom.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara