Značaj preduzetništva u kreiranju inkluzivnog društva

Tribina pod nazivom Društvenim preduzetništvom do inkluzivnijeg društva, održaće se sutra na Filozofskom fakuletu u Beogradu  u sali 308 sa početkom u 18:30 časova. 

Na tribini će se pričati o tome kako izgleda slika društvenog preduzetništva u Srbiji, nakon čega će društvene preduzetnice predstaviti šta je to što one rade da doprinesu uključivanju marginalizovanih grupacija u društvu.

Biće predstavljen i Social Impact Award program – prilika da se strast pretvori u održivo rešenje za društvene probleme. 

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na tribinu putem ovog  linka, a šire informacije mogu se naći na Fejsbuk stranici, gde se stalno mogu pratiti dešavanja na sceni društvenog preduzetništva u Srbiji i svetu.

Predavači na tribini su:

Ivana Stančić – Smart Kolektiv

Diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a više od 15 godina aktivna je u civilnom sektoru i veruje da svaki pojedinac može biti nosilac promena u društvu. Od 2009. godine priključuje se timu Smart kolektiva i angažuje na projektima razvoja društvenog preduzetništva u Srbiji kroz promociju ovog koncepta, osnaživanje društvenih preduzeća i zagovaranje za razvoj povoljnijeg okruženja. Od 2013. godine koordinira rad socijalnog preduzeća Dobra torba.

Nikoleta Kosovac – Liceulice

Nakon dugogodišnjeg rada u brojnim domaćim i stranim magazinima i radio stanicama, beogradskim marketinškim agencijama, poželela je da radi nešto u šta zaista veruje i to pronašla u društvenom preduzeću Liceulice – prvim uličnim novinama u Srbiji. Jedna je od pokretača inicijative Moj komšija bez krova, saradnica Centra za politike emancipacije, Centra za razvoj socijalnih politika – Klikaktiv i stručna konsultantkinja za PR, komunikacije i strateško planiranje brojnih organizacija civilnog društva u Srbiji i regionu.

Anica Spasov – Kuhinja na točkovima

Udruženje Naša kuća osnovano je 2007. u Beogradu i bavi se obezbeđivanjem uslova za socijalnu inkluziju osoba ometenih u intelektualnom razvoju. Organizaciju su osnovali roditelji dece sa smetnjama u razvoju, s namerom da realizuju najvažniju uslugu – dnevni boravak za mlade u kome oni, kroz individualne planove podrške, usvajaju nova znanja, podižu nivo socijalnog dijaloga i kompetencije, samoodgovornosti, s ciljem da se osamostale u uobičajenim životnim aktivnostima i pripreme za radno angažovanje. Radi socijalne i ekonomske inkluzije svojih članova, pokrenuli su Radionicu za proizvodnju kartonskih ambalaža i papirnih kesa, kao i Kuhinju na točkovima – servis za dostavu toplih obroka starim i teško pokretnim osobama.

Social Impact Award je edukativni program i takmičenje ideja za studente koji se  razvijaju i implementiraju inovativna rešenja za društvene i ekološke probleme, koji sprovodi organizacija Razlivalište. Time se promoviše duh društvenog preduzetništva kroz edukaciju, podršku i povezivanje mladih do 30 godina.

Projekat Social Impact Award sprovodi organizacija Razlivalište, u saradnji sa ERSTE Stiftung-om, Austrian Development Agency, Impact Hub Vienna, Coca Cola Hellenic, ERSTE Bankom, Alma Quattro, Ekonomskim fakuletom Univerziteta u Beogradu, a uz podršku Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i Smart Kolektiva.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara