Foto: Medija centar Beograd

Zoran Babić podneo ostavku, ali i dalje prima platu

Foto: Medija centar Beograd
Visoki funkcioner SNS Zoran Babić je i dalje v.d. direktora Koridora Srbije i prima mesečno 153 hiljade dinara, uprkos tome što je podneo ostavku na tu funkciju 1. februara 2019. godine, dan nakon saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi kod Doljevca u kojoj je smrtno stradala Stanika Gligorijević, piše nedeljnik NIN u najnovijem broju. 

Okolnosti te saobraćajne nesreće i dalje nisu razrešene, jer "Putevi Srbije” nisu dostavili snimak nesreće u procesu protiv vozača tog preduzeća, koji je optužen da je krajem januara ove godine izazvao tešku saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi kod Doljevca. 

Zoran Babić, koji se nalazio u automobilu, je nakon nesreće Skupštini Koridora podneo „neopozivu" ostavku, koja je nakon tri dana i formalno zavedena pod brojem U 1022/19. Ipak, on je nastavio da neometano radi kao v.d. direktora, potpisuje sva dokumenta, a i u APR-u je prijavljen kao zvanični zastupnik ovog javnog preduzeće, navodi NIN.

Babićeva mesečna plata iznosi 153.911 dianara.

Za deset meseci, koliko je prošlo od podnošenja ostavke, Babić je poreske obveznike koštao preko 1.5 miliona dinara, jer se Koridori isključivo finansiraju dotacijama i subvencijama iz državne kase. 

NIN je postavio pitanja zašto Vlada Srbije do danas nije konstatovala ostavku v.d. direktora Koridora i zašto Babić i dalje upravlja ovim javnim preduzećem, ali nisu dobili odgovore ni od premijerke Ane Brnabić, a ni od resorne ministarke Zorane Mihajlović.   

PROČITAJTE JOŠ:

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara