Zrenjaninci traže da se iz odluke o ispravnosti vode izuzmu nalazi lokalnog vodovoda

Foto: Pixabay

Organizacija "Građanski preokret" apelovala je na Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Sanitarnu inspekciju da proveru ispravnosti vode u Zrenjaninu izvrše sopstvenim uzorkovanjem i analizama u akreditovanim laboratorijama, odnosno da odluku o ukidanju zabrane korišećnja vode za piće ne donose na osnovu dokumentacije koju je priložio JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin.

"Pozivamo Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo da iz odlučivanja o ovom pitanju izuzme svoje odeljenje u Zrenjaninu, koje je pod snažnim pritiskom lokalne vlasti da ukine zabranu korišećnja vode za piće pre opštih izbora zakazanih za 21. jun", navodi se u saopštenju .

Organizacija ocenjuje da su JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin i gradska vlast Zrenjanina "više puta tokom prethodnih godina grubo obmanjivali javnost" u vezi s ispravnošću vode i radom postrojenja za njeno prečišćavanje.

"Verovati njihovim tvrdnjama i dokumentima, bez provere od strane stručnih autoriteta i analiza rađenih van Zrenjanina, bilo bi opasno igranje sa zdravljem stanovništva", dodaje "Građanski preokret".

Ta organizacija navodi i da će nakon eventualne odluke o ukidanju zabrane za piće zrenjaninske vode zahtevati, a po potrebi i samostalno organizovati, proveru kvaliteta te vode u inostranim akreditovanim laboratorijama.

Gde je nestala voda donirana Zrenjanincima?

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • lola

    kakva je voda sa česme dobro smo i zdravi,voda bi trebala sama po sebi da b8ude bez ukusa i mirisa,a česmovaču kada sipam u čašu sve je samo nije bezbojna,a i lor se oseća mnogo.

  • Marija75

    Hoce li se resiti dugogodisnja muka nas Zrenjaninaca? Muku sam imala sa detetom da ga naucim da ne pije vodu sa cesme, pa sam na kraju morala da kupim nobel aparat za vodu sa svojom slavinom da moze tu preciscenu vodu da pije, a i ja kuvam sa tom vodom. Nisam pristalica flasirane vode, a opet ne moze se bez nje. Samo mi iz Zrenjanina znamo kakv miris po nekad se oseca iz vode. Valjda nam vise nece smrdeti voda.