Zrenjaninski "Vodovod" tvrdi: Gradilište Linglonga ne zagađuje Begej

Foto: Nova ekonomija

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" iz Zrenjanina odgovorilo je na tvrdnje nevladine organizacije Građanski preokret i saopštilo je da ne postoji mogućnost zagađenja reke Begej od atmosferske vode iz radne zone Jugoistok u Zrenjaninu gde je gradilište kineske fabrike autoguma Linglong.

"Ne postoji bilo kakva mogućnost zagađenja niti kanala Begej, niti bilo kog drugog staništa biljnog i životinjskog sveta ili reka u daljem njegovom toku od atmosferske vode iz radne zone Jugoistok, ali i do činjenice da pojedinci, i to ne prvi put, šire neistine među građanima Zrenjanina", poručili su iz Vodovoda u saopštenju.

U tom preduzeću kažu da je Zrenjanin jedan od retkih gradova koji ima odvojenu atmosfersku i fekalnu kanalizacionu mrežu i da je sa tim trendom nastavljeno i prilikom infrastrukturnog opremanja industrijskih zona, kao i radne zone Jugoistok.

Otpadne vode iz Linglonga ispuštaće se direktno u Begej, tvrdi Građanski preokret

Naveli su da su mreže odvojene i u funkciji i da ne postoji mogućnost mešanja otpadnih i atmosferskih voda.

Kako je prenela Nova ekonomija, nevladina organizacija Građanski preokret je pre nekoliko dana objavila video snimak na kom se, kako su naveli, vidi da se kineska fabrika guma Linglong cevima velikog prečnika povezala direktno sa rekom Begej.

Ukazali su da se za sada kroz postavljene cevi i prokopane kanale ispuštaju otpadne vode s gradilišta Linglonga, kao i da je izvesno da će tuda oticati celokupan tečni otpad kada počne proizvodnja autoguma, što će izazvati ekološku katastrofu.

U ZRENJANINU NEMA RADNE SNAGE ZA FABRIKU GUMA LINGLONG
KINESKOJ FABRICI GUMA ZEMLJIŠTE, SUBVENCIJE I SAD ULICA

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Zgubidan

    Lažu,po običaju

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.