Foto: Pixabay

Šta direktori u Srbiji vide kao najveći rizik za poslovanje?

Foto: Pixabay
Biznis zajednica u Srbiji prepoznaje nagle promene cene energenata kao najveći potencijalni rizik za poslovanje, pokazalo je istraživanje Svetskog ekonomskog foruma. 

Analiza Regional Risks for Doing Business 2019 deo je godišnjieg izveštaja o konkurentnosti i zasnovana je na anketama rukovodioca najvećih kompanija u pojedinačnoj državi. Ispitanicima je predstavljena tabela sa 30 globalnih rizika, nakon čega su trebali da odaberu pet za koje veruju da su najveća opasnost za poslovanje u narednih deset godina.

Na drugom mestu tabele u Srbiji nalazi se neuspešna javna uprava, dok je na trećem mestu nezaposlenost ili nedovoljna zaposlenost. Na četvrtom i petom mestu su međudržavni sukobi i temeljna socijalna nestabilnost.  

Sajbernapadi su najveća pretnja po mišljenju direktora u vodećim ekonomijama Evropske unije. Kao druga najveća pretnja navodi se postojanje imovinskih mehura, dok su međudržavni sukobi, uprkos odsustva vojnih neprijateljstava u Evropi, prepoznati kao treći najveći rizik za poslovanje širom kontinenta. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.