Hrvatski IT gigant Infobip gradi novi kampus vredan 16 miliona evra

Foto: 3LHD
  • 25.10.2019

  • 16:16

  • gradnja.rs

  • 0

Hrvatska softverska kompanija Infobip planira da podigne novi kampus u Zagrebu koji će koštati 16 miliona evra, prenosi portal Gradnja. Kampus će se zvati Alpha Centauri, a prostiraće se 20.000 kvadrata na parceli između kompleksa Microsofta i DHL-a u glavnom gradu Hrvatske.

Studio za arhitekturu i urbanizam 3LHD je kreator projekta, dok je enterijer dizajnirao studio Fabrika. „Zgrada je zamišljena tako da su prostori različite namene složeni jedni na druge po visini: parking u prizemlju, tri etaže kancelarijskih prostora, javna etaža s restoranom i konferencijskom dvoranom te tri etaže sa smeštajem", navodi portal Gradnja.

Kampus je inspirisan kompjuterskom igricom Sid Meier’s Alpha Centauri, a za hlađenje i grejanje prostora koristiće okolne podzemne vode, kako bi šteteo električnu energiju.
3LHD Kampus Infobip 07
Infobip je jedna od najvećih informatičkih firmi iz Hrvatske i zapošljava oko 650 ljudi. Kreiraju softver za komunikaciju firmi i građana putem mobilnih telefona.

Hrvatski mediji su nedavno objavili da se Infobip za izlazak na njujoršku berzu, odnosno inicijalnu javnu ponudu svojih deonica. Infobip oko 35% svojih godišnjih prihoda ostvaruje na američkom tržištu, a otvorio je svoju podružnicu i u Srbiji.

pošaljite komentar

Nema komentara