Priče i analize

14.05.2019. 15:47

CPH Post Online

Autor: Aleksandra Đenadić, Prvo osnovno tužilaštvo

Bicikli su ponovo u modi – ali ovakvi!

Sve popularniji električni bicikli povećavaju prodor na dansko tržište, a proizvođači iz ove zemlje prodaju više električnih bicikala nego ikada ranije, piše danski CPH Post online.

Broj prodatih i proizvedenih električnih bicikala porastao je u 2017. godini sa 2.300 na oko 3.000 u 2018. godini, što je povećanje od oko 27 posto, pokazuju podaci „Danmarks Statistik“.

Prošla godina je takođe bila prekretnica, ali u drugom smislu: bila je to prva godina u kojoj je proizvedeno i prodato više električnih bicikala nego onih klasičnih.

PROČITAJTE JOŠ:

Proizvodnja je u stalnom porastu od 2013. godine, kada se električni bicikli prvi put pojavljuju u statistikama prodaje i proizvodnje, a te godine je prodato oko 400 komada ovog prevoznog sredstva.

Broj prodatih klasičnih bicikala počeo je da opada, a uvoz električnih je i više nego utrostručen od 2013. godine kada ih je ivezeno oko 16.000, da bi taj broj 2018. godine porastao na 50.000.

Većina bicikala koji su uvezeni u Dansku tokom 2018. godine su iz Kine, što je činili 39 odsto od svih uvezenih bicikala u ovoj skandinavskoj zemlji.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.