Priče i analize

21.06.2019. 12:08

Business Insider

Autor: Ivan Stamenković i Nikola Vučković

Gugl odustao od proizvodnje tableta

Kompanija Gugl (Google) obustavila je proizvodnju dva tableta koja nisu ni ugledala svetlost dana i neće predstaviti novi model Pikselbuk Slejt (Pixelbook Slate), već će se fokusirati na proizvodnju isotimene linije laptopova, piše Biznis Insajder.

Zaposleni u Guglu koji rade na neobjavljenim (i sada već ukinutim) tabletima, saznali su za ove vesti u sredu, prema rečima portparola Gugla. Mnogi od njih prebačeni su na rad na liniji laptopova, dok su ostali prebačeni na izradu „poverljivih projekata“.

To ne znači da će Hrom OS (Chrome OS), Guglov operativni sistem za Pikselbuk laptopove i tablete, nestati. Kompanija očekuje da će novi laptopovi biti predtavljeni već ove godine.
PROČITAJTE JOŠ:

Gugl je u četvrtak potvrdio da su dva od budućih proizvoda bili tableti manji od prethodnog Pikselbuk Slejta sa 12,3 inča. Nakon što testovi osiguranja kvaliteta nisu zadovoljili standarde, odlučeno je da se uklone uređaji – i cela linija tableta.

Takođe, Gugl je u prošlosti imao problema s proizvodnjom tableta. Njegov prvi tablet – poznat kao Piksel C (Pixel C) – lansiran je 2015. godine i nije dobio najbolje ocene.

Kompanija je zatim lansirala svoj Piksel Slejt, tablet koji se ponaša kao laptop i namenjen je da se takmiči sa Majkrosoftovim Surfejs Proom (Microsoft Surface Pro) i Eplovim Ajpedom Pro (Apple iPad Pro).

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.