Kako smanjiti zavisnost od telefona?

  • 01.06.2018

  • 20:10

  • B92

  • 0

Ranije ovog meseca Google je predstavio niz alatki koje bi vlasnicima mobilnih telefona trebalo da omoguće uravnoteženiji digitalni život, uz obrazloženje da je 70 odsto korisnika zatražilo pomoć u vezi sa regulisanjem vremena provedenog na elektronskim uređajima. 


Grupa Digital Wellness Warriors takođe je nedavno uputila apel kompaniji Apple da primeni slične mere, i objavi seriju alata koji bi mogli da doprinesu boljem mentalnom blagostanju korisnika kada je reč o upotrebi tehnologije. 


Kompanija je odgovorila da "su njene mogućnosti po ovom pitanju ograničene zbog same prirode njenog operativnog sistema", što znači da će korisnici iOS-a morati bar još neko vreme da se strpe za sličnu opciju. 


U Appleovoj prodavnici za sada postoji niz aplikacija za bolje nadgledanje vremena provedenog na telefonu i društvenim mrežama, ali čini se da se jedan način za sada izdvaja kao najefikasniji. 


Reč je o podešavanjima na iPhoneu, u okviru kojih boje na ekranu treba podesiti na monohromnu varijantu. 


Mnogi korisnici rekli su da im je ovaj "trik" pomogao da se reše zavisnosti, jer im je crno-beli ekran bio "manje privlačan i zanimljiv".


Ukoliko to ne pomogne, kompanija bi možda mogla da posluša Njujork tajms, koji je početkom godine objavio članak pod nazivom "Vreme je da Apple napravi telefon koji izaziva malo manju zavisnost".

pošaljite komentar

Nema komentara