Manifestacija se održava u nedelju 14. oktobra

Trgovi Beograda će zaplesati za Dane Smiljane Mandukić

  • 12.10.2018

  • 11:03

  • 0

Smiljana Mandukić

Udruženje Umetnička Utopija sa velikim zadovoljstvom poziva sve zainteresovane ljubitelje umetničke igre da učestvuju u FLASH MOBU sa kojim će započeti druga po redu manifestacija Dani Smiljane Mandukić.

FLASH MOB će se održati u nedelju 14. oktobra u podne na tri lokacije, mesta na kojima je koreografkinja živela i stvarala, na početku Knez Mihajlove ulice, Terazijama i Trgu Nikole Pašića.
Muziku za plesnu sekvencu potpisuje Jugoslav Hadžić.

Nakon velikog uspeha prvog izdanja manifestacije Dani Smiljane Mandukić koji se održao u junu mesecu prošle godine, projekat se nastavlja ove godine od 17. do 21. oktobra.
Fokus ovogodišnjeg programa je na intergeneracijskom susretu igrača kao i koreografa, otkrivanju procesa saradnje između kompozitora i koreografa, kao i aktivnom promišljanju, kroz predstave i okrugli sto, mesta savremene igre i igrača nekad i sad.

Na programu će biti predstavljene tri predstave. Premijerno će 17. oktobra u Bitef Teatru biti prikazana predstava Telo pamti Hleb Teatra koja kao osnovno polazište ima susret najmlađih plesača savremene igre sa najstarijim igračima Smiljane Mandukić. Koncept, režiju i dramaturgiju potpisuje Sanja Krsmanović Tasić. Nakon toga 19. oktobra na večernjoj sceni Pozorišta lutaka Pinokio prikazaće se predstava Plesne udruge Sjene iz Šibenika Madness koreografkinje Zorane Mihelčić, a sledećeg dana u Bitef Teatru će biti prikazana predstava Bitef dens kompanije Prostor za revoluciju čiji koncept i koreografiju potpisuje Isidora Stanišić.

Nakon svake predstave sledi razgovor sa igračima i autorima.

Ovaj umetnički deo programa će biti dopunjen programom koji će se održati u Ustanovi kulture Parobrod i započeće projekcijom dokumentarnog filma Telo pamti, u kome su zabeležena svedočanstva igrača Jelice Golubović, Natalije Đorđević, Jovana Despotovića i Dubravke Maletić o njihovom plesnom i životnom putu koji traje od tridesetih godina prošlog veka do danas, uz razgovor i sa mladim akterima filma Jovanom Mihić, Sarom Tasić, Helenom Ćelap i Nemanjom Boškovićem, mladim beogradskim plesačima.

pošaljite komentar

Nema komentara