Bivši šef obezbeđenja Fejsbuk-a:

Šeril Sandberg je vikala na mene kada sam otkrio da imamo problem

  • 19.11.2018

  • 10:36

  • Business Insider, NE

  • 0

Šeril Sandberg i Mark Zakerberg FOTO:

Aleks Stamos, bivši šef obezbeđenja Fejsbuka, izjavio je da je Šeril Sandberg, izvršna direktorka u toj kompaniji, vikala na njega, kada je otkrio da  društvena mreža ima ozbiljan problem, čiji trag vodi do Rusije. 

Ona i Mark Zakerberg su mu prvo preporučili da prijavi svoja saznanja Upravnom odboru. Međutim, kada su i oni pozvani da se izjasne o tome, bila je veoma besna i optužila ga je da ih je izdao. 

"Vikala je na mene, da bi mi se nešto kasnije izvinila", rekao je Stavros, koji je u subotu odlučio da javno ispriča šta se dešavalo na Fejsbuku i na koji način su i njegove kolege primetile rusku zloupotrebu mreže, čiji je cilj bio da utiču na izbore.

"Koristeći milione računa, otkrili smo mrežu lažnih ljudi koji bi, sigurno, mogli da se vezuju za Rusiju", rekao je Stamos u tekstu koji je napisao za Vašington Post.

O ovom otkriću obavešten je i Robert Miler, specijalni savetnik za istragu o mešanju Rusije u američke izbore, koji je nekada bio direktor FBI.

Mark Zakerberg i Šeril Sandberg negirali su da su ovo prećutkivali, krili, i da nisu bili zainteresovani da cuju istinu. 

"Samo smo želeli da zaštitimo istragu", rekla je Sandbergova.


pošaljite komentar

Nema komentara