Švajcarska softverska kompanija Namics se spojila sa agencijom Merkle

  • 08.11.2018

  • 13:23

  • 0

Ilustracija FOTO: Pexels

Beogradska kancelarija švajcarske softverske agencije Namics najavila je da će u narednom periodu u Srbiji zaposliti 100 sofverskih inženjera.

U saopštenju Namics Beograd ističe se da se ova kompanija na globalnom nivou nedavno spojila sa Merkle, svetskom marketinškom agencijom specijalizovanom za digitalna rešenja zasnovana na podacima.

Jan Keler, direktor kancelarije u Beogradu, ocenio je  da će integracija dve agencije omogućiti srpskim stručnjacima da savladaju nove usko-specifične oblasti.

„Tokom četiri godine, koliko poslujemo na tržištu Srbije, osnovali smo timove za platforme Hybris i AEM bazirane na Java programskom jeziku, zatim timove za Frontend i .NET tehnologije i timove koji se bave mobilnim rešenjima i dizajnom. Nedavno smo formirali i QA ogranak”, kazao je Keler.

Kako se navodi u saopštenju, srpski softverski inženjeri značajno si doprineli razvoju nekih od najodlikovanijih „Namics-ovih” projekata kao što je „Relaunch Sunrise”.

Softverska agencija Namics kancelariju u Beogradu otvorila je 2014. godine, kao prvo predstavništvo van Švajcarske i Nemačke. Trenutno zapošljava više od 550 profesionalaca u Beogradu, Sent Galenu, Cirihu, Frankfurtu, Minhenu i Hamburgu. 

Sa sedištem u Merilendu (SAD), Merkle zapošljava 5.500 ljudi u Evropi, Americi i regionu Azije i Pacifika.
pošaljite komentar

Nema komentara