Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije:

EU kažnjava samu sebe i gubi milijarde zbog SAD-a

  • 06.11.2018

  • 09:17

  • Srna

  • 0

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da EU kažnjava samu sebe radeći po nalogu SAD i sankcionišući Rusiju, ali posledice te restrikcione politike ne oseća Vašington, već je EU ta koja gubi milijarde evra.

U intervjuu za španski list El pais, Lavrov je izrazio žaljenje zbog loših odnosa EU i Rusije, opisujući ih kao "daleko od normalnih".

"Podele se podstiču 'preko bare'", rekao je Lavrov, dodajući da se Evropljanima sa strane nameće "mitska ruska pretnja". 

On je rekao da su "glavni kamen spoticanja" Brisela i Moskve sankcije koje je EU uvela Rusiji "po direktnoj naredbi" Vašingtona, a koji skoro uopšte ne oseti posledice te politike, za razliku od EU. 

"Podaci o gubicima država EU zbog sankcija se razlikuju. Prema našim procenama, gubici premašuju 100 milijardi evra. Važno je da evropski političari to shvate", rekao je Lavrov, prenosi "Raša tudej". 

Lavrov je rekao da je Rusija kao odgovor i sama morala da uvede sankcije 2014. godine, koje se odnose na robu iz EU. 

"Mi smo spremni da ukinemo te kontra mere, ali EU mora da povuče prvi potez", rekao je Lavrov, dodajući da sankcije ne odgovaraju ni Moskvi ni Briselu.
pošaljite komentar

Nema komentara