Vesti iz sveta

17.12.2014. 18:01

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Filips preuzima kompaniju Volkano za 1,2 milijarde dolara

Elektronski gigant Filips otkupio je američkog proizvođača katetera Volkano za 1,2 milijarde dolara.
To je njegova najveća akvizicija u domenu medicinske opreme za poslednjih sedam godina.
Filips u saopštenju navodi da je ovom akvizicijom želeo da ojača svoje prisustvo u sektoru zdravstva, naročito u domenu tretmana koronarnih bolesti i bolesti perifernih arterija, prenosi Rojters.
U svetu koji postaje sve stariji, gde su srčana oboljenja sve učestalija, zdravlje predstavlja priliku za naša istraživanja i razvoj, izjavio je generalni direktor Filipsa, Frans van Houten, ocenjujući da će akvizicija Volkana obezbediti kompaniji veće prisustvo u kliničkim centrima i bolnicama i omogućiti bliži odnos s klijantelom.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Planiram da leto provedem ploveći Tihim okeanom dok budem čitala Pijev život Jana Martela, a potom ću otputovati u Portugaliju uživajući u stranicama magičnog Saramagovog putopisa. Nadam se da će mi se ukazati i prilika da posetim London, Pariz i Rusiju zahvaljujući predivnim Radefurdovim romanima… I to sve, ne pomakavši se iz dvorišta, koje će se zahvaljujući lektiri pretvarati u lagunu koje nema ni na jednoj mapi sveta. Ta Laguna je mesto za samospoznaju, razmišljanje, maštanje i istinske čitalačke užitke, po kojima ću, nadam se, upamtiti i leto koje dolazi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.