Vesti iz sveta

25.11.2015. 17:53

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Folksvagenu potrebno sat vremena po autu za ispravljanje nedostatka

Folksvagenu će biti potrebno manje od sat vremena po automobilu da uskladi 1,6 i 2,0-litarske turbodizel motore u Evropi sa propisima o emisiji štetnih gasova.
Ovaj nemački proizvođač je u svom saopštenju obećao da će popraviti 11 miliona vozila širom sveta za koje je otkriveno da emituju više štetnih gasova nego što je kompanija tvrdila, prenosi agencija AP.
Nemački automobilski gigant se bori sa najvećom poslovnom krizom u svojoj 78 godina dugoj istoriji, nakon što je u septembru priznao da je varao na testovima merenja emisije štetnih gasova u SAD kod dizel automobila. 
Ranije ovog meseca, VW je saopštio da je otkrio nedoslednosti i prilikom utvrđivanja nivoa emisije kod pojedinih benzinskih vozila. 
VW navodi da će za 2,0-litarske EA 189 motore u Evropi biti potrebno samo ažuriranje softvera u trajanju od oko pola sata, dok će za 1,6-litarske motore biti potrebno ugrađivanje dodatka za povećanje efikasnosti motora, za šta će biti potrebno manje od sat vremena. 
Kompanija dodaje da se date mere odnose samo na modele „folksvagen“ u Evropi i da će potezi za 1,2-litarske motore biti saopšteni naknadno. 
Generalni direktor VW-a Matijas Miler je juče izjavio da će njegova kompanija do kraja ovog meseca dostaviti nemačkim regulatorima tehničke detalje popravke vozila opremljenih softverom za manipulaciju vrednostima izduvnih gasova.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Ne mogu da verujem a moraću da verujem a i neću da verujem da su svi proizvođači automobila poput: mazde tojote honde micubišija bmva folcvagena mercedesa opela forda volvoa pežoa renoa citroena i mnogih drugih toliko zaostali u svojim modelima i dizajnima.Kako bre fiat uspeva da bude ispred svih vise od 20 godina ispred,evo primer FIAT 500L više od deset godina se proizvodi i izgleda da je i dalje velika potražnja za ovim modelom a i u fabrici u KG-u su u frci da zadovolje svetsko tržište s’obzirom da se u proseku mesečno radi od 2-5 dana.
    BRAVOOOOO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.