Na crnogorskom primorju 93 odsto vode najvišeg kvaliteta

Kotor, Crna Gora FOTO: Pixabay
  • 11.07.2018

  • 11:06

  • Danas

  • 0

Morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog je kvaliteta, sanitarno je ispravna i bezbedna za kupanje i rekreaciju, pokazalo je ispitivanje Instituta za biologiju mora, koje je vršeno od 4.do 8.jula.

Kako prenosi RTCG, analiza kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, pokazala je da je na 93 odsto kupališta u Crnoj Gori, kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 7 odsto kupališta bio K2 klase. 

„Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvalitetna, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbedna za kupanje i rekreaciju“, navodi se u saopštenju Morskog dobra.

Na svih 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnog kvaliteta K1.

„Na području opštine Bar od ukupno 12 kupališta na njih 11 voda je bila K1 kvaliteta dok je na 1 kupalištu bila K2 klase. Slična situacija je bila i u Budvi gde je na ukupno 26 lokacija voda bila K1 klase, a na jednom kupalištu K2 klase“, dodaje se u saopštenju.

U opštini Tivat je na 8 kupališta voda bila K1 klase, dok je na jednom bila K2 klase.

„U Kotoru je, od ukupno 15 kupališta, kvalitet K1 bio na 14 lokacija dok je na 1 lokaciji kvalitet bio klase K2. Kada je u pitanju kvalitet vode na obali Herceg Novog, analize su pokazale kvalitet K1 na ukupno 18 kupališta, dok je na preostala 3 kupališta voda bila klase K2“, navodi se u saopštenju.

Iz Morskog dobra podsećaju da se rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

pošaljite komentar

Nema komentara