Netfliks plaća 100 miliona dolara za emitovanje Prijatelja

FOTO: Youtube screenshot
  • 05.12.2018

  • 11:17

  • Danas Online

  • 0

Netfliks će platiti oko 100 miliona dolara za nastavak licenciranja serije Prijatelji. To je značajan skok sa 30 miliona dolara godišnje koju je prethodno platio da bi prikazao emisiju, piše Njujork Tajms.

Reprize Džoijevih probnih suđenja, Čendlerovog sarkazma, prinudne čistoće Monike, Fibinih rifova mačaka i naizgled stalnog udvaranja Rosa i Rejčel i dalje će biti dostupni za gledanje na Netfliksu i to još najmanje godinu dana, objavila je stručna služba te kompanije, prenosi Njujork Tajms.

Kako navodi taj američki list, serija će se emitovati po „strmoj" ceni. Naime, kompanija će platiti oko 100 miliona dolara kako bi nastavila licenciranje programa od vlasnika, VarnerMedia, anonimno su izjavile dve osobe s direktnim saznanjima o tom pitanju, piše Njujork Tajms.

To je značajan skok, jer je ranije cena koju je Netflix plaćao za emitovanje ove serije bila 30 miliona dolara godišnje. Kako navodi Njujork Tajms nova cena odražava žeđ za sadržajem u vremenu strimovanja. Online gledanje je budućnost zabave, ističe taj list, a najveći igrači u industriji, uključujući roditelje VarnerMedia, AT & T, Volt Dizni Kompanija; Comcast’s NBCUniversal; Viacom; CBS; i Discaveri, preusmeravaju svoje striming operacije da preuzmu usluge poput Netfliksa i Amazonaa.

Prema pisanju Njujork Tajmsa, VarnerMedia i Netflik odbili su da komentarišu ovu vest.

Netfliks trenutno koristi 57 miliona korisnika u Americi kao i 130 miliona korisnika širom sveta, a plaćanje velikog novca za sadržaje je neophodno za proširenje mere korisnika.
pošaljite komentar

Nema komentara