Norveška aviokompanija Norvidžan er šatl traži odštetu od američkog Boinga

Foto: Pexels
  • 13.03.2019

  • 13:51

  • Beta

  • 0

Niskobudžetna norveška aviokompanija Norvidžan er šatl (Norwegian Air Shuttle) koja je prizemljila 18 svojih aviona Boing 737 maks osam, tražiće finansijsku odštetu od američkog proizvođača ove letelice, rekao je danas portparol kompanije

Norvidžan koji je već u teškoj finansijskoj situaciji, otkazao je 19 letova danas,  dan posle odluke da prizemljuje svoje avione tipa Boing 737 maks osam, isti tip aviona kao onaj koji se srušio u nedelju u Etiopiji kada je poginulo 157 ljudi.

"Poslaćemo ceo račun Boingu. Norvidžan ne treba da bude ekonomski kažnjen zato što potpuno nov avion ne može da leti", rekao je portparol ove treće po veličini niskobudžetne evropske aviokompanije Lase Sandaker-Nilsen za ekonomski sajt www.e24.no.

Kompanija je navela da je reorganizovala svoje operacije i prebacila putnike na druge letove posle odluke o isključenju ovog tipa aviona. Portparol je rekao da su nađena rešenja za većinu putnika i da ostaje samo nekoliko stotina koje još treba rešiti.

Brojne zemlje i aviokompanije širom sveta zabranile su letove Boinga 737 Maks osam posle tragedije aviona Etiopan Erlajnsa, druge nesreće istog tipa letelice u pet meseci. 

pošaljite komentar

Nema komentara