Policija ponovo saslušavala izraelskog premijera pet sati

  • 06.01.2017

  • 09:56

  • Beta

  • 0

Policijski istražitelji saslušavali su sinoć izraelskog premijera Benjamina Netnjahua pet sati o dva odvojena slučaja, od kojih najmanje jedan uključuje sumnje na korupciju.

Netanjahu je saslušavan drugi put ove nedelje u svojoj rezidenciji u Jerusalimu i verovalo se da se policija fokusirala na manje ozbiljan slučaj, sumnju da su on i njegova porodica primali poklone i druge benefite vredne stotine hiljada šekela (desetina hiljada dolara) od biznismena, uključujući i strance. 

Međutim, u policijskom saopštenju večeras je navedeno da je Netanjahu saslušavan i o još jednom slučaju, ali nije obelodanjeno o kojem. Policija je rekla i da je ispitivala dodatnog osumnjičenog, ali nije obelodanila druge detalje da ne ometa istragu. 

Ranije je list Harec objavio da je holivudski producent Arnon Milhan jedna od glavnih osoba umešanih u slučaj. 

Povodom tročasovnog saslušanja Netanjahua u ponedeljak navedeno je da je o jednom od slučajeva za koji se premijer sumnjiči svedočio američki Jevrejin biznismen i predsednik Svetskog jevrejskog kongresa Ron Lauder. On je dugogodišnji prijatelj Netanjahuovih. 

Lauderovi saradnici su u međuvremenu porekli da je biznismen rekao policiji da je davao poklone Netanjahuu i njegovoj porodici. Netanjahu je u ponedeljak prvi put saslušavan zbog pomenutih optužbi, a uoči saslušanja savetovao je svojim kritičarima da "ne slave još". 

On je inače treći put premijer i ako bude na toj funkciji do kraja mandata 2019. godine, postaće izraelski lider sa najdužim stažom, navodi agencija AP. 

pošaljite komentar

Nema komentara