Premijer Izraela će možda otkazati put u Pariz zbog Putina

  • 07.11.2018

  • 11:21

  • Beta

  • 0

Benjami Netanjahu, premijer Izraela FOTO: Kremlin.ru

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu mogao bi otkazati put u Pariz, gde je planirao da se sastane s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Razlog tome je što su Francuzi zatražili od svetskih lidera da se ne sastaju na marginima skupa kojima se obeležava sto godina od kraja Prvog svetskog rata.

Bilo je planirano da Netanjahu otputuje u Francusku u subotu na konferenciju kojoj će prisustvovati više od 100 lidera iz celog sveta. 

On je želeo da se sastane s Putinom ali takav sastanak nije još dogovoren uprkos razgovorima između izraelskog nacionalnog bezbednosnog savetnika Meira Ben Šabata u njegovog ruskog kolege Nikolaja Patruševa. 

Rusi su nedavno rekli da će se Putin sastati s predsednikom SAD Donaldom Trampom i da će se možda sastati i sa drugim liderima, uključujući Netanjahua, prenose izraelski mediji. 

Izraelski zvaničnici su stekli utisak da Moskva odugovlači s pokušajima da se sastanak dogovori jer Izrael još nije pristao na zahtev Rusije da ranije obavesti rusku vojsku o mogućem udarima iz vazduha na ciljeve u Siriji. 

Zahtev je usledio nakon što su sirijske rakete 17. septembra greškom oborile ruski izviđački avion za vreme izraelskog napada. 

pošaljite komentar

Nema komentara