Rajaner uveo od 15. januara nova pravila oko unosa kabinskog prtljaga

  • 13.03.2018

  • 09:32

  • B92

  • 0

Aviokompanija Rajaner uvela je od 15. januara nova pravila oko unosa kabinskog prtljaga, a sajt FlajfromNiš piše kako to u praksi izgleda.

Rajaner je putnicima koji sa sobom nose veći kabinski prtljag (55x40x20cm) ponudio alternativu odnosno da taj svoj prtljag smeste u prtljažnik aviona besplatno, dok drugi manji kabinski prtljag mogu da ponesu sa sobom u avion.

Putnik, ukoliko mu se to isplati, može da kupi i prioritet za 5 evra i da na taj način sa sobom ponese i veći kabinski prtljag sa sobom u kabinu aviona.

Putnik koji nema prioritet veći kabinski prtljag mu se obeležava manuelnim bag tag priveskom žute boje koji označava da se prtljag mora predati na kolica ispred aviona kod stepenica prilikom ukrcavanja.

Ukoliko kojim slučajem se putnik ogluši o pravilo Rajanera, stjuard avio-kompanije ga može prilikom pregleda karte uputiti da siđe iz aviona i obeležen prtljag ostavi na kolica ispred stepenica.

Prtljag koji se ostavlja na kolica ispred aviona se besplatno trasportuje u bagažniku aviona do planirane destinacije. Putnik svoju torbu preuzima na pokretnoj traci na aerodromu.

pošaljite komentar

Nema komentara